Kuukausikatsaus 03/2022

Maaliskuussa nettovarallisuuden muutos edelliskuuhun oli +3,3% ja nettovarallisuus nousi 254 205 euroon. Osakesalkku elpyi maaliskuussa mukavasti +7,59%. Varallisuuteni ei ole kuitenkaan kasvanut vuoteen juuri ollenkaan, varsinkaan reaalisesti.

Nettovarallisuuden kehitys 2021-2022

Pitkän aikavälin varallisuuden kehitys on pudonnut hieman kasvukäyrältä, kuten alla olevasta kuvasta nähdään. Toisaalta 2020 ja 2021 vuosien kehitys oli erityisen suotuisaa, joten voidaankin ehkä sanoa että vuodet 2020 ja 2021 eivät ole olleet pitkän aikavälin trendin mukaisia. Tulevaisuus tulee näyttämään. Joka tapauksessa tähänastista osakesalkun n. +27% geometrista vuosituottoa vuodesta 2016 alkaen voi olla haastavaa ylläpitää ikuisuuteen.

Nettovarallisuuden kehitys 2016-2022

Nettotuloa kertyi maaliskuussa yhteensä 5367,18€, josta

 • Nettoansiotuloa 4221,90€
 • Nettovuokratuloa vastikkeiden jälkeen 251,4€
 • Nettoosinkotuloja 893,88€

Huomionarvoista on myös se, että olen maaliskuussa ja huhtikuussa yhteensä 6 viikkoa isyyslomalla ja tämä vaikuttaa tuloihin. Olen käytännössä palkattomalla lomalla ja Kela korvaa ansiosidonnaisena noin 50% bruttopalkastani (tai noin 60% nettopalkastani).

Maalikuussa, kuten joka kuukausi 1000€ meni automaattisesti Nordnetiin uudeksi pääomaksi. Maaliskuussa isoimpina kuluerinä Levin ja Saariselän reissut sekä kotona jatkuneet remontti-investoinnit.

Osakesalkun kehitys ja veivaukset

Alla kuvaajassa salkun tilanne 31.3.2022. Oikealla näkyvät omistukset ovat listassa suuruusjärjestyksessä. Yli puolet salkusta muodostaa Remedy, Kamux ja QT.

Osakesalkku 31.3.2022

On ollut hauska nähdä, miten uudet sijoitusyhtiöt Twin Engine Oy (ex Inderes analyytikko Petri Kajaanin ja Kamux TJ Juha Kalliokosken sijoitusyhtiö) ja Coeus Invest Grit Erikoissijoitusrahasto / Invest Oy (Jens Kyllösen ja Arimatti Alhangon sijoitusyhtiö) ovat tankanneet juuri näitä nimiä alkuvuoden ajan. Coeuksen positio QT:ssa on omistuslistojen mukaan kasvanut näköjään jo 3.5M euroon. Molemmat myös jatkaneet Remedyn ja Kamuxin ostoja maaliskuussa.

Tein salkussa maaliskuussa seuraavat toimeksiannot:

 • Ostin Kamuxia 70kpl lisää
  • Usko kova Kamuxin pitkän aikavälin arvonluontiin. Kts. aiemmat postaukset.
 • Ostin Stockmannia 700kpl lisää
  • Kiinteistökauppa varmistui, jonka
 • Myin Hellofresh omistukseni pois noin -35% / -1500€ tappiolla
  • Lähdin puhtaasti mukaan peesaamalla muutamaa arvostamaani sijoittajaa tekemättä itse minkäänlaista pohjatyötä
  • Hyvä esimerkki huonosti toteutetusta sijoituksesta, jossa ei ole päättäväisyyttä holdata omistusta, koska en tiedä yrityksen liiketoiminnasta, kilpailueduista ja arvostuksesta riittävästi

Kaikkien salkkujen (2 x AOT + 1 x OST) ytd tuotto -14.25% Q1 lopussa. Q1:llä hävitty vertailuindeksille muutamalla %-yksiköllä:

Salkun tuotto ytd 31.3.2022

Kuuden vuoden tuotto (kaikki salkut):

Salkuntuotto viimeiset 6 vuotta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: