Kuukausikatsaus 02/2022

Helmikuu oli myrskyinen ja tunnelmaltaan luonnollisesti synkkä johtuen geopoliittisesta tilanteesta. Kehitys oli synkkää myös nettovarallisuuden ja osakesalkun kehityksen puolella. Nettovarallisuuteni laski 2.5% 246 115 euroon ja osakesalkku 5.7% tammikuuhun nähden. Käytännössä varallisuuden tasossa palattiin viime vuoden maaliskuun tasolle.

Nettovarallisuuden kehitys 2021-2022

Merkille pantavaa on myös se, että omavaraisuusasteeni on laskenut samalle tasolle kuin kaksi vuotta sitten (45%). Tavoitteeni on pitää omavaraisuusasteeni, joka lasketaan siis koko nettovarallisuudesta, yli 50%ssa pitkällä aikavälillä.

Nettoansiotuloa helmikuussa kertyi 4756,07€ ja vuokratuloa 415€.

Nettovarallisuuden kehitys 2016-2022

Osakesalkun kehitys ja veivaukset

Helmikuussa salkkuni laski 5,7% vertailuindeksi OMXHGI laskiessa noin 8%, mihin voi olla tyytyväinen. Lisäsin salkkuni toiseksi suurinta omistusta Kamuxia 140kpl helmikuun aikana. Kamux julkaisi myös hyvän tuloksen perjantaina ja olen väliaikaisesti valmis kasvattamaan positiotani entisestään Kamuxissa. Kannattaa muuten lukea Kamuxiin Q4 raporttiin liittyvä loistava postaus Accounting101 blogissa Sijoitustiedon sivulla.

Lisäksi myin ruotsalaista ScandBookia 756kpl helmikuun aikana. ScandBook raportoi loistavan Q4 tuloksen ja merkille pantavaa on, että yhtiön PE luku kuluvan vuoden ennusteella on 9. Nykyisillä ennusteilla osakkeen tulisi tarjota yli 10% vuotuinen tuotto-odotus, mutta näen että pystyn allokoimaan pääoman tuottavammin jossain muissa yhtiöissä. Tästä syystä siis kevennys.

Jälkikäteen selkeänä virheenä helmikuussa oli olla myymättä Vincitiä Bilot -fuusiouutisen jälkeen. Olin hyvin lähellä laittaa omistukseen myyntilaitaan välittömästi uutisen kuultua, mutta jäin kuitenkin holdaamaan. Nyt osake on laskenut (-25% helmikuun aikana) jo houkuttelevalle tasolle tuotto-odotuksen näkökulmasta, joten en enää lähde positiotani myymään. Vincitin kohdalla tein pari kevennystä aiemmin 10€ kurssitasoilla.

Tällä hetkellä kolme suurinta omistustani Remedy, Kamux ja QT muodostavat 50% koko salkustani. Suurimmat kuusi omistusta muodostavat puolestaan 75% koko salkusta. Voidaan puhua aika keskitetystä salkusta, mihin olen ihan tyytyväinen. Kaikkien näiden yhtiöiden liiketoiminta kehittyy eteenpäin ja oikeaan suuntaan. Kurssipudotukset useissa yhtiöissä ovat siis tulleet kertoimen pudotusten kautta, mikä onkin ihan tervettä.

Lähikuukausina tulen todennäköisesti lisäämään positiotani Stockmannissa (lyhyen / keskipitkän aikavälin omistus, ns. käänneyhtiö case) sekä Kamuxissa (pitkän aikavälin omistus).

Lisäsin 1000€ käteistä salkkuun helmikuun aikana (automaattinen veloitus käyttötililtä).

Osakesalkun jakauma helmikuun 2022 lopussa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: