Kuukausikatsaus 04/2021

Huhtikuun aikana nettovarallisuuteni kasvoi 6,2 % ja nousi 252 002 euroon. Olen siis varttimiljonääri.

Huhtikuun päättyessä nettovarallisuuteni jakautuu seuraavasti:

  • Varat pankkitilillä 4 700 €
  • Osakesalkun oma pääoma 202 317 € (+34,2 %)
  • Startup-sijoitukset 16 800 €
  • Asunto-osakkeiden nettoarvo 11 585 € (brutto 78 579 €)
  • Metsäpalstat 7 000 €
  • Auto 21 300 €
Nettovarallisuuden kehitys vuodesta 2016

Nettotuloja kuukauden aikana kertyi 4 372 €, josta ansiotuloja oli 4048€ ja osinkotuloja ennakkopidätyksen jälkeen 324 €. Huhtikuussa talletin peräti 36 000€ uutta pääomaa osakesalkkuun (laitoin osan myydystä asunnosta vapautuneista pääomista osakkeisiin) ja osakesalkun omapää rikkoi ensimmäistä kertaa 200 000€! Merkittävä virstanpylväs tuli siis saavutettua.

Huhtikuussa omavaraisuusasteeni (nettovarallisuus / varat) nousi peräti 76,2 %iin. Velkaa minulla on tällä hetkellä sijoitusasunnosta 66 994 € ja opintolainaa 11 700 € ja näitä minulla ei ole tällä hetkellä mitään syytä lyhentää pois vaikka esimerkiksi osakkeiden osittainen myynti tämän mahdollistaisi.

Kuten viime kirjoituksessa mainitsin, myimme myös omistusasuntomme huhtikuussa ja asumme nyt väliaikaisesti vuokralla. Neljän vuoden asunnon omistuksen aikana lainanlyhennysten ja arvonnousun jälkeen omaa pääomaa kertyi 94 777 € (josta minun osuus 50%). Alkupääoma (käsiraha), jonka laitoimme asuntoon oli 15 000€ vuoden 2017 alussa. Neljässä vuodessa siis ihan hyvä oman pääoman tuotto. Toki olen osakesalkulleni saanut keskimäärin 27 % vuosittaisen tuoton viimeisen viiden vuoden aikana, joten jälkikäteen sanottuna tämä raha olisi tuottanut osakkeissa vähintään yhtä hyvin ja ilman velkavipua.

Osakesalkkuuni tein pieniä ostoksia huhtikuun aikana. Harviaa tankkasin lisää 19.4. maanantaina Harvian ilmoittaessa pe-iltana merkittävästä ohjeistuksen nostosta. Sievi Capitalia lisäsin myös pääomistajan irtautuessa. Lisäksi ostin pienet siivut Tanskalaisia North Mediaa ja Brdr. A & O Johansen præfia täysin spekulatiivisessa mielessä. Nämä päätökset tein aika puhtaasti seuraten EQ Pohjoismaat Pienyhtiöt -rahaston ostoja. En näe itseäni omistajana näissä yhtiöissä pitkällä aikavälillä, toisin kuin salkkuni kivijaloissa, joihin olen perehtynyt erittäin hyvin.

Osakesalkun kehitys vuodesta 2016

Teimme huhtikuun aikana myös elämämme kalleimman kulutustuotteen hankinnan eli ostimme ensimmäisen omistusautomme. Merkiksi ja malliksi valikoitu Volvon XC60 vm. 2017 Classic Business Summum ja kauppahinta oli 28 400€. Tästä oma omistusosuuteni on 3/4 (sovittiin vaimon kanssa 3/4 ja 1/4 jako) eli varallisuudessani arvotan sen alkuhetkellä 21 300 euroon ja arvonalenemaoletus tästä eteenpäin on 10 % vuodessa. Pääsyy auton hankkimiselle oli nyt toukokuussa syntyvä lapsi. Toki auto tulee muutenkin helpottamaan elämää ja kesäreissut ja harrastuksista erityisesti golf hoituvat jatkossa helpommin. Tuli muuten hommattua myös golfpelioikeus tälle kesälle. Auton hankinta oli pitkä prosessi ja tein oikeastaan koko alkuvuoden vertailua eri vaihtoehtojen välillä. Joka tapauksessa olen siinä mielessä tyytyväinen, että pärjäsin 29 vuotta ilman omaa autoa ja tällä ollut suuri positiivinen merkitys oman varallisuuden kasvattamisessa. Lisäksi olen ollut tyytyväinen siihen, että auton hankkimisesta on tullut yllättävän vähän ostokrapulaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: