Kuukausikatsaus 03/2021

Maaliskuun aikana nettovarallisuuteni kasvoi 6,7 % ja nousi 237 305 euroon.

Nettovarallisuuteni jakautuu tällä hetkellä seuraavasti:

  • Varat pankkitilillä 3 000 €
  • Osakesalkun oma pääoma 150 707 €
  • Startup-sijoitukset 16 800 €
  • Asunto-osakkeiden nettoarvo 62 892 €
  • Metsäpalstat 7 000 €
  • Saamiset 8 607 €

Nettotuloja kuukauden aikana kertyi 4 810 €, josta ansiotuloja oli verojen jälkeen 3 877 € ja osinkoja ennakonpidätysten jälkeen 556 €.

Siirrän joka kuukausi automaattisesti Nordnetin arvo-osuustilille 1 000 € (osakesäästötililleni olen jo tallettanut maksimimäärän 50 000 €). Tämän lisäksi teen noin kerran kvartaalissa lisätalletuksia, mikäli rahaa on jäänyt enemmän säästöön. Nykyisessä työssäni bonuksia maksetaan suoritumisen mukaan kerran kvartaalissa.

Maaliskuussa osallistuin Sitowisen ja Orthexin listautumisanteihin molempiin parin tuhannen euron panoksella. Kuten moni tietää ja osasi odottaa, kummatkin annit ylimerkattiin merkittävästi ja Sitowisestä jäi käteen noin 1 000 € ja Orthexista 500 € omistus. Sitowiset laitoin myyntilaitaan heti avauspäivänä, mutta Orthexia en ole vielä myynyt. Positio on tällä hetkellä noin 25 % voitolla. En ole vielä päättänyt haluanko jäädä Orhexiin pidempiaikaiseksi omistajaksi. Yhtiössä voisi olla samanlaista potentiaalia kuin esimerkiksi Harviassa, joka listattiin aikanaan myös pääomasijoittajan toimesta ja on tietyllä tavalla samanlainen kuluttajabrändi. Todennäköisesti tulen kuitenkin panostamaan salkkuni ydinomistuksiin (Remedy, QT, Vincit, Kamux, Harvia, Digia, Talenom) jatkossakin ja mikäli teen ostoja lähitulevaisuudessa, tullee ne painottumaan näihin yhtiöihin. 

Maaliskuussa maksettavaksi tuli myös valmisteilla olevan sijoitusasuntomme 2. maksuerä, jonka suuruus oli 17 214 €. Tätä varten siirsin 15 000 € käteistä pois osakesalkustani maksua varten. Kyseessä on Helsingissä 2. kalleusalueella oleva 32m2 HITAS yksiö, jonka on tarkoitus valmistua loppuvuodesta. Aion kirjoittaa sijoitusasunnon ostamisesta ja siihen liittyvistä kokemuksista myös erillisen postauksen.

Yksi saaga tuli myös päätökseen, kun myimme maaliskuussa omistusasuntomme, jossa kerkesimme asua noin neljä vuotta. Omaa pääomaa arvonnousun, lainalyhennysten ja välittäjäpalkkion jälkeen asunto-osakkeesta tulee jäämään noin 100 000 €, josta oma osuuteni on 50 %. Laitoimme asuntoon alunperin käsirahaa kiinni 15 000 € ja laskelmieni mukaan oman asuntomme oman pääoman vuosittainen tuottoaste on ollut keskimäärin 28-29 %, kun lainanlyhennys otetaan huomioon. Jälkikäteen voi siis todeta, että ensiasunnon ostaminen kannatti vaikka pääoman tuottovaatimuksena käytettäisiinkin keskimääräistä osakemarkkinatuottoa.

Kauppakirja on tarkoitus allekirjoittaa huhtikuun loppuun mennessä ja tällöin myös rahat tulisi olla tilillä. Asumme kesän ajan vuokralla ja etsimme samalla kokoajan uutta omistusasuntoa, jossa on lähtökohtaisesti tarkoitus asua seuraava 4-5 vuoden pätkä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: