Intro

Hyvä lukija!

Ajatus tämän blogin aloittamisesta on pyörinyt mielessäni jo pidemmän aikaa. 

Olen miettinyt oikeaa kulmaa blogin kirjoittamiselle. Tällä hetkellä ajatukseni on, että dokumentoin tähän blogiin ajatuksiani sijoittamisesta, henkilökohtaisesta taloudenhallinnasta, työurasta, järkevästä kuluttamisesta, kirjoista, omistajuudesta ja kansankapitalismista yleisesti. Tämä siis ei tule olemaan FIRE -blogi eli lähtökohtaisesti tavoitteenani ei ole jäädä työelämän ulkopuolelle vaikka henkilökohtainen taloudellinen tilanne sen vuosien kuluessa sallisikin. Ennemminkin haluaisin, että kirjoittaminen ja asioiden dokumentointi auttaisi minua ymmärtämään mitä haluan tehdä vuosikymmenien päästä, vaikka vielä 70-vuotiaana. Hyvin todennäköisesti se voisi olla jotain sijoittamiseen ja omistajuuteen liittyvää.

Olen sijoittanut opiskeluajoista lähtien, mutta osakesalkkuni ja nettovarallisuuteni kehitystä olen seurannut tarkemmin vuoden 2016 tienoilta alkaen. Sijoitusvirheitä on tullut tehtyä paljon ja toivottavasti olen pystynyt oppimaan niistä tähän päivään mennessä. Omalla kohdallani kiinnostus sijoittamista, taloudenpitoa ja omistajuutta kohtaan on noussut erityisesti viime vuosien aikana, kun olen kahminut tietoa aiheeseen liittyen kirjoista, foorumeilta, artikkeleista ja videoista enenevissä määrin.

Syitä tämän blogin kirjoittamiselle ja omien ajatusten dokumentoinnille on monia:

  • Oman elämän ja kiinnostusten kohteiden dokumentointi, reflektointi ja niistä oppiminen ja kehittyminen ihmisenä
  • Oman kerrytetyn osaamisen ja kokemusten jakaminen muille
  • Halu kehittyä kirjoittajana
  • Sivutulot / passiivisen tulolähteen saaminen palkka- ja pääomatulojen rinnalle

Tällä hetkellä seuraan nettovarallisuuteni kehitystä kuukausitasolla. Olen dokumentoinut oman nettovarallisuuteni kehitystä kuukausitasolla vuoden 2016 alusta alkaen, joten sinällään tämä se ei ole uutta asiaa minulle ja tämä blogi ei toimi innoittajana sille. Uskon kuitenkin, että mikäli olen tilivelvollinen (vaikkakin anonyymina) tuottamaan sisältöä lukijoilleni, motivoi tämä minua entisestään tekemään asiat säntillisemmin liittyen taloudenhallintaani.

Nettovarallisuuteni suurin omistuserä on osakesalkkuni. Osakesalkun kehitys on ollut ylivoimaisesti merkittävin tekijä oman varallisuuteni kehityksen kannalta ja uskon sitä sen myös jatkossa olevan. Omistamme vaimoni kanssa omistusasunnon ja ostimme ensimmäisen sijoitusasuntomme viime vuonna, mutta uskon että tulen aina pysymään “osakemiehenä” enkä näe itseäni aktiivisena ja laajamittaisena asuntosijoittajana tulevaisuudessa. Aika kertoo. Tulen kirjoittamaan omasta osakesijoitusstrategiastani laajemmin erillisessä kirjoituksessa. 

Olen seurannut ja dokumentoinut ansiotulokehitystäni vuodesta 2011 alkaen, kun aloitin yliopisto-opiskelut kauppakorkeakoulussa. Ensimmäisen kesätyöni kuukausipalkka oli 1400€ ja tänä päivänä ansiotasoni on noussut noin 7000€/kk tasolle. Ansiotulokehitykseni, vuosittaiset kulut ja säästöasteeni vuodesta 2011 näyttää seuraavalta:

Omat ajatukseni tämän blogin lukijakunnasta:

  • Sijoittamisesta ja omistajuudesta kiinnostuneet
  • Taloudesta ja liike-elämästä kiinnostuneet
  • Taloudenpidosta kiinnostuneet
  • Työuran sekä perhe- ja vapaa-ajan yhteensovittamisesta kiinnostuneet

Voi olla hyvin, että blogi saavuttaa myös laajemman lukijakunnan, toivottavasti, aika kertoo!

Alkuun pyrin kirjoittamaan jopa viikkotasolla ja minulla on jo useita aiheita mielessäni. Lisäksi tulen sisällyttämään blogiin varmaan jonkinnäköisen kuukausi-, ja vuosikatsauksen nettovarallisuuden ja salkunkehityksen suhteen. En ole erityisen tarkka seuraamaan tulojani ja kulujani kuukausitasolla, mutta ehkä tässäkin olisi hyvä petrata ja alkaa dokumentoimaan tarkemmin. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: